Dethleffs-Logo
Suomi

Karavaanarimatkailun synty

Dethleffs 90 vuotta

Lue siitä, miten kaikki alkoi 90 vuotta sitten ja miten karavaanarimatkailun keksiminen ja todellinen rakkaustarina liittyvät yhteen – vieritä alaspäin.

Legendaarinen häälahja

1931

Isänsä ratsupiiska- ja suitsitehtaan nuorempana johtajana Arist Dethleffs on usein viikkokaupalla tien päällä. Arist innostui kihlattunsa Fridel Edelmannin ideoista, ja yhdessä he kehittelivät ratkaisun pitkiin erojaksoihin. ”Jotain sellaista kuin vankkurit, joissa voimme ajaa yhdessä – se voisi sopia meille”, Fridel merkitsi päiväkirjaansa. Arist toteutti suunnitelman käytännössä häälahjana vuonna 1931 ja rakensi ”asuntoauton”. Neitsytmatka tehtiin pääsiäistiistaina 1932, ja ensimmäisten testiajojen jälkeen seurasi monia tuhansia yhteisiä matkakilometrejä. ”Asuntoautonsa” myötä pariskunta keksi koko karavaanarimatkailun! Loma- ja vapaa-ajan viettotavan, jolla on nykyään miljoonia harrastajia.

Alusta asti hyvin suunniteltu

Kaikki valmiiksi mietittynä

Täysiverisenä perheihmisenä Dethleffs mukauttaa vedettävän kodin rakkaimpansa toiveisiin ja tarpeisiin. Yhteisen tyttären Ursulan synnyttyä marraskuussa 1933 “asuntoautosta” tulee perheasuntovaunu. Keksijä integroi ajoneuvon pohjaan jopa ammeen pienen tyttären kylpyjä ja pyykinpesua varten.

”On ihanaa matkustaa näin – meiltä ei puutu mitään, meillä on mukava talo vaihtuvine puutarhoineen ja aina uusi näkymä ikkunasta.”

Fridel Dethleffs

Nuori yritys kasvaa

Kysyntä lisääntyy

Epätavallisella ajoneuvoyhdistelmällään Dethleffsin nuori perhe herättää niin paljon kiinnostusta, että jo pian valmistetaan ensimmäiset matkailuvaunut tilauksesta.
Käsityönä tapahtuva valmistus vajassa isän yrityksen alueella ei kuitenkaan pian enää riitä. Vuonna 1936 Dethleffsin asuntoautoyritys työllistää jo kuusi vakituista työntekijää.

Vapaa-ajan ajoneuvojen pioneeri ajattelee pidemmälle

Rajatonta innostusta

Dethleffsin perhe ryhtyy laajentamaan karavaanarimatkailun ideaa yhä uusilla ulottuvuuksilla. Kaukomatka tai talvileirintä – oma koti pyörien päällä on aina mukana. Ja tietenkin jokainen lyhyt tai jopa 9000 kilometrin pituinen matka hyödynnetään arvokkaana testiajona. Näin laatua ja toiminnallisuutta testataan jatkuvasti perusteellisesti ja kehitetään edelleen käytännön tarpeiden mukaan.

Unohtumattomia kokemuksia

Se tietty Dethleffs-tunne

Perheystävällinen matkailuvaunu koetaan toiseksi kodiksi. Se on paikka yhdessäololle, harmonialle ja hyvinvoinnille. Ja loistava mahdollisuus kokea luontoelämyksiä. Palkinnoksi jäävät unohtumattomat muistot. Omistajat kiintyvät Dethleffsiinsä ja siitä tulee: perheen ystävä.

Aina ajan hermolla

Aina liikkeellä

Tänäkin päivänä ystävyys ja perhe ovat Dethleffs-tuotemerkin ytimessä, ja niitä yritys elää koko sydämellään. Myös entisten aikojen pioneerihenki elää meillä edelleen. Joka hetki ja jokaisessa uudessa ajoneuvossa. Hyvää matkaa!

„Arist Dethleffs teki ideasta liikkeen. Hänen pioneerihenkensä jatkaa elämää Dethleffsissä ja innostaa edelleen miljoonia.“